икът на грипа се очаква през февруари. Това коментира проф. Тодор

...
икът на грипа се очаква през февруари. Това коментира проф. Тодор
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Пикът на грипа се очаква през февруари

икът на грипа се чака през февруари. Това коментира проф. Тодор Кантарджиев пред бТВ.

“Предишното постоянно държавно управление на кабинета Петков разпореди на група положителни епидемиолози от Пловдив, измежду които и ръководителката на катедрата проф. Ани Кеворкян, да проучва смъртността от COVID-19. Оказа се 860 000 години изгубен живот. Това е изгубеният живот на хората, умряли от COVID ”, добави още той.

Според него цивилизованите страни би трябвало да си извадят изводите, че здравните системи са били доста не готови.

“Вариантът, който сега е в Китай, и в Европа - Омикрон, няма нищо общо като вирулентност, като смъртност извършител, каквото беше преди две години. Още преди три години споделих, че еволюцията на вируса е такава, че да може по-лесно да се популяризира и полеко да се прекарва. Философията на вируса е не да убива, а да се популяризират на човек на човек. По начало още преди три години знаехме, че това е вирус, който относително постоянно мутира ”, добави Кантарджиев. Той е безапелационен, че от една година цялата законодателна активност на държавното управление е да лишава министъра на опазването на здравето от опция да реагира на остри обстановки, да закупува реактиви, лекарства, да заплаща на хората, работещи в епидемиологична конюнктура.

“От 30 години приказвам на студентите в моите лекции - изписвайте български медикаменти, с цел да запазвате работните места в страната. От най-големият експортьор на антибиотици, ние станахме вносител на антибиотици. Доста от субстанциите се вършат в Индия и в Китай. Според мен се спекулира с дефицита на медикаменти ”, сподели Кантарджиев. По думите му се медикаменти се крият и се задържат, с цел да бъдат реекспортирани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР